top of page
  • Writer's picturesspfvs

БЕСПЛАТАН ДИГИТАЛНИ УЏБЕНИК ФЗВ за млађе разреде ОШ


Обавештавамо ученике, родитеље, наставнике разредне наставе и наставнике ФЗВ да се финализира пројекат израде бесплатне дигиталне верзије уџбеника за Физичко и здравствено васпитање за млађе разреде ОШ (1-4.) који је поверен нашем Савезу и реализујe се у сарадњи са ИП "Школа плус". Снимање видео материјала за дигитални уџбеник је обављено у ОШ "Вук Караџић" у Пироту у организацији нашег колеге и члана УО Др Немање Цветковића.


Имајући у виду време у коме се налазимо – време пандемије, а у циљу унапређења наставе Физичког и здравственог васпитања, Српски савез професора физичког васпитања и спорта (ССПФВС) и Савез учитеља Републике Србије (СУРС) и заједнички су израдили дигитални материјaл за све учитеље и ученике од првог до четвртог разреда основне школе.


Израђени материјал у потпуности прати већ одобрене уџбенике из Физичког васпитања и својом савременом технологијом омогућава учитељу и наставнику потпуну реализацију садржаја предмета Физичко васпитање који је предвиђен Програмом наставе и учења.


У Програму наставе и учења ФЗВ посебно место поред практичног рада заузима теоријска едукација ученика која се види у делу који се зове Физичка и здравствена култура, а које у раније важећим програмима није било.

Такође, дигитални материјал обилује великим бројем практичних приказа у видео формату и едукативих излагања у аудио формату о здравственој култури и култури вежбања.


Потреба за увођењем уџбеника, односно дигиталног материјала у наставу Физичког и здравственог васпитања препозната je баш у време пандемије и одржавања наставе на даљину и подржана од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и Канцеларије за дигитализацију Владе Републике Србије.


Стручни савези наставника ФЗВ и разредне настве (СФПВС и СУРС), су сагласни да су уџбеници, односно њихова дигитална верзија веома корисно средство за реализацију наставе физичког и здравственог васпитања ученика од првог до четвртог разреда.


Позивамо Стручна већа учитеља и представнике Савета родитеља да увођењем ових уџбеника у њихов избор за шк. 2021/2022. годину, односно њихове дигиталне верзије, додатно олакшају реализацију Програма наставе и учења физичког и здравственог васпитања, како непосредно, тако и у случају потребе за наставом на даљину.


На тај начин ће сваки учитељ стећи право да требује кодове за поменуте уџбенике, а Савез учитеља Републике Србије и Српски савез професора физичког васпитања ће сваком ученику БЕСПЛАТНО обезбедити дигиталну верзију уџбеника.

968 views
bottom of page