top of page

Летња школапедагога физичке културе III /  24 - 26. август 2108. - Мокра Гора

Тема : Савремене тенденције у настави физичког васпитања  III - у сусрет новој школској години

Организатор : УПФК Београда / Суорганизатори : ССПФВС и ФСФВ Београд  

Учесници , њих преко 130, похађали су разноврсне семинаре, 2 округла стола, конференцију, примере добре праксе, и  на крају донели закључке који се тичу актуелног стања у настави физичког и здравственог васпитања. Закључци ће бити уграђени у платформу Српског савеза професора физичког васпитања и спорта за даље преговоре са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, са циљем унапређивања наставе ФВ и њеног положаја у просветном систему.  

Летња школа педагога физичке културе II / 25 – 27. август 2017. године – Дивчибаре

Тема : Савремене тенденције у настави физичког васпитања  II - у сусрет новој школској години

Организатор : УПФК Београда / Суорганизатори : ССПФВС и ФСФВ Београд  / Партнер : УЦ "Талија"

Излагања о настави физичког васпитања и школском спорту имали стручњаци са Медицинског факултета, ФСФВ, ЗУОВ и други. Реализовано је пет програма сталног стручног усавршавања, приказани су Примери добре праксе, представљен пројекти и активности партнера скупа. Укупно је присуствовало 180 учесника. Сумирани су резултати и донесени закључци који су унесени програм рада ССПФВС за наступајућу школску годину. 

Летња школа педагога физичке културе I  / 26. – 28. август 2016. године – Дивчибаре

Тема : Савремене тенденције у настави физичког васпитања - у сусрет новој школској години

Организатор : УПФК Београда / Суорганизатори : ССПФВС и ФСФВ Београд / Подршка : МОС.

Излагања о настави физичког васпитања и школском спорту имали су еминенти стручњаци из МПНТР,  МОС, ФСФВ, ЗУОВУОВ, Полицијске академије и други. Реализована су четири програма сталног стручног усавршавања, и приказани су Примери добре праксе на којима су колеге (њих 11) излагали своје радове (примере непосредног рада са ученицима основних и средњих школаи осталих в-о установа). Укупно је присуствовало 185 учесника. Донесени су закључци који су уграђени у платформу за наступање ССПФВС  према надлежним институцијама, са циљем заштите наставе ФВ.

bottom of page