top of page
  • Writer's picturesspfvs

Праћење и евидентирање напредовања ученика и платформа "Мајкрософт тимс"



Додатна упутства за праћење и евидентирање напредовања ученика у периоду учења на даљину су прецизна и јасна, и довољно је прочитати их - а што се тиче осталог...


Као што је недавно један од наших колега констатовао на друштвеним мрежама, овакав "brainstorming" није виђен у просвети у претходних 200 година.

Примили смо невероватну количину информација, упутстава и препорука у року од неколико дана, што није лако савладати и применити, нарочито узевши у обзир разноликост искустава у примени ИКТ у настави, као и специфичност предмета Физичко и здравствено васпитање. Како било, иако је наше искуство у овом домену скромно, сигурни смо да су наши капацитети за савладавање новина у раду виши од просека.


Изражавамо захвалност свим колегиницама и колегама који су већ имали искуства у примени учења на даљину, и то искуство поделили са нама на нашем сајту и друштвеним мрежама.


За колегинице и колеге који немају искуства са оваквим начином рада препоручујемо за почетак формирање заједница на нивоу одељења преко друштвених мрежа (Вајбер, Месенџер, Фејсбук...) и коришћење електронске поште. Већина колега је то већ урадила током претходних дана.


За искусније - образовне платформе већ поменуте у претходном посту : (Гугл учионица, Едмодо, Мајкрософт тимс..).


У међувремену све школе су добиле позив и прва упутства за коришћење платформе Мајкрософт тимс , а очекујемо да инструкције и туторијали буду постављени на званичном порталима МПНТР. За оне без искуства то је добар начин да се упознају са могућностима и начином рада образовних платформи. Они који хоће да уче брже и више о раду на овој платформи предлажемо следеће линкове :

У складу са претходним упутством МПНТР ("...наставници сами бирају начине реализације, ослањајући се на доступну ИКТ технологију и канале комуникације..."), они који су већ кренули са радом на другим образовним платформама - поставили материјал и формирали групе ученика, наравно нека и наставе. Потпуно је бесмислено обрисати сав Ваш рад од претходних недељу дана и кренути од нуле, и то нико од Вас не очекује. Дата нам је аутономија избора, те је искористите и изаберите од доступне ИКТ технологије и канала комуникације оно што је по Вама најбоље за рад са Вашим ученицима.


Обавештавамо Вас да је завршен први део снимања наставних материјала за физичко и здравствено васпитање који ће се ускоро емитовати на РТС у, а у међувремену нудимо Вам још линкова са примењивим садржајима :

Вежбе за децу ОШ

3,722 views
bottom of page