top of page
  • Writer's picturesspfvs

ПЛАНОВИ РЕАЛИЗАЦИЈЕ, ПРЕПОРУКЕ, ДОПИСИ И УПУТСТВА ЗА 2020/21


Као што смо напоменули у прошлом чланку, Савез је иницирао низ активности са циљем адекватне припреме за реализацију наставе ФЗВ у новој школској 2020/21. години.

Упутства МПНТР о реализацији наставе и здравственим мерама упућена школама, нису покрила низ специфичних питања која се тичу реализације наставе Физичког и здравственог васпитања у актуелним условима пандемије. Због тога је Савез предузео низ конкретних иницијатива које се огледају у следећем :

- израђен је модел "Препорука за организовање наставе ФЗВ у школи у контексту актуелне епидемиолошке ситуације" који је прослеђен свим надлежним институцијама (МПНТР, НПС, ЗУОВ). Модел препорука је усвојен од НПС Србије на седници оржаној августа 2020.

- израђени су модел Планова реализације наставе ФЗВ за Основне школе (усвојен од ЗУОВА) и модел Планова реализације наставе ФЗВ, ФВ, СТ и СЗ за Средње школе (прослеђен ЗУОВУ - на разматрању) у случају непосредне ратне опасности, ратног стања, ванредног стања или других ванредних ситуација и околности

- прослеђена је МПНТР Иницијатива за признавање часова ОФА у норму непосредног рада са ученицима до 20 часова, за наставнике који су остали без дела норме у претходној школској години. Иницијатива је прихваћена од МПНТР и школе се добиле Допис са упутством 28-08-2020.

1,150 views
bottom of page